Logopediepraktijk Oud-West
Home

Ons team

Al sinds jaren zijn wij een enthousiast team logopedisten met ruime ervaring binnen het werkveld. Wij helpen u graag verder!
Wie zijn wij? Hieronder ons team….wij stellen voor:

Ricky Odekerken is van jongs af aan geïnteresseerd in de stem in al zijn facetten en hoe deze de mens kan beroeren en ontroeren. Ze is ervan overtuigd dat de stem niet alleen een boodschapper van geluid is, maar veel meer dan dat. De stem toont het karakter van de mens en weerspiegelt de ziel. Mede door haar liefde voor zingen en haar fascinatie voor de stem was de studie logopedie een logische keuze.

Als logopedist heeft ze ruim 4 jaar ervaring met de behandeling van zowel kinderen als volwassenen met stem-, taal- en spraakproblemen. Ze heeft aanvullende opleidingen en coaching gehad als Manuele Larynx Facilitatie (strottenhoofd massage) en Complete Vocal Techniek in de logopedie. Ricky werkt nauw samen met Henriette Hertogs in het geven van Vocal Massages. Op dit moment doen zij wetenschappelijk onderzoek naar de effecten hiervan.

Ricky is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Ricky is werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

U kunt Ricky mailen via r.odekerken@logopedie-oudwest.nl, of bellen naar 06-46263136.

Ricky is werkzaam op de Eerste Constantijn Huygensstraat 20C, 1054 BR Amsterdam

Ricky

Linda Engels is zich tijdens haar werk in de communicatie als geen ander bewust geworden van de kracht ervan. Na de afronding van haar studie journalistiek volgde ze ook de opleiding tot logopedist, waarna ze zich volledig op de logopedie heeft gericht.

Mensen een stem geven is nu haar dagelijks werk. Letterlijk en figuurlijk.

Ze heeft ervaring opgedaan in diverse vrije vestigingen in verschillende steden in het land. Ook is ze betrokken geweest bij de realisatie van een afdeling logopedie op een school in Hyderabad, India, waarbij ze de logopedist ter plaatse begeleidde. Ze behandelt in logopediepraktijk Oud-West met name kinderen met spraak- en taalproblemen, waarbij ze zich specialiseert in de meertalige kinderen. Ook is zij gespecialiseerd in Oro-myofuntionele Therapie (OMFT) behandelingen. Ze staat ingeschreven in het kwaliteitsregister voor logopedie.

Linda is werkzaam op maandag, woensdag en donderdag.

U kunt Linda mailen via l.engels@logopedie-oudwest.nl

Linda is werkzaam op de Theophile de Bockstraat 100 F, 1058 VC Amsterdam

Linda

Eegje Bylard heeft na haar afgeronde studie communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht de opleiding logopedie voltooid. De achtergrond van haar eerste studie is voor haar een pre, omdat een logopedist werkt met uiteenlopende stoornissen op het gebied van communicatie.

In de logopedie kan zij haar passie voor het verlenen van zorg en haar talige interesses goed combineren. Zij behandelt in logopediepraktijk Oud-West kinderen met (complexe) problemen op het gebied van spraak en taal. Daardoor heeft ze ook vaak te maken met cluster 2 problematiek. Tevens is zij gespecialiseerd in meertaligheid bij kinderen en Denkstimulerende gespreksmethodiek (DGM). Daarnaast behandelt zij volwassenen met neurologische problemen. Ze staat ingeschreven in het kwaliteitsregister logopedie.

Eegje is werkzaam op maandag, dinsdag en vrijdag.

U kunt Eegje mailen via: e.bylard@logopedie-oudwest.nl

Eegje is werkzaam op Theophile de Bockstraat 100 F, 1058 VC Amsterdam

Eegje

Pien Prins besloot op latere leeftijd haar maatschappelijke interesse in taal in praktijk te brengen, en een opleiding logopedie te volgen. Ze studeerde af aan de Hogeschool Windesheim Flevoland. Sindsdien werkt ze met volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Momenteel werkt Pien bij een Afasiecentrum dat groepsbehandelingen biedt om mensen met afasie te ondersteunen. Zo helpt zij hen om weer zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan het sociaal en maatschappelijk leven. Ook werkt zij voor Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met hersenletsel ten gevolge van een beroerte.

Bij de Logopediepraktijk Oud-West richt ze zich op individuele behandelingen (met name aan huis) om volwassenen te helpen met slik-, taal- en/of spraakstoornissen.

Ze is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Pien is werkzaam op donderdag en vrijdag.

U kunt Pien mailen via pien.logopedie@gmail.com, of bellen naar 06-22985299.

Pien